Onthulling naam huurwoningen Middenbeemster

Residentie SCHOON-OORD

Deze week heeft Ad Koopman uit Middenbeemster de naam RESIDENTIE SCHOON-OORD onthuld. Een historische naam voor 10 nieuwe huur appartementen in Middenbeemster. Het complex is verrezen achter de statige villa Schoon-oord aan de Middenweg. Deze villa is aan het eind van de 19e eeuw gebouwd in opdracht van notaris van Beek uit Purmerend, die zich daarmee in de Beemster vestigde. De 2 à 3 kamer appartementen met een prijs van tussen de €900 en €1250 zijn allemaal verhuurd.

De juiste spellingswijze van de naam SCHOON-OORD (met een streepje) was recentelijk door de eigenaren van het complex, André Koopman en Ed Bregman,  ontdekt toen een foto van rond 1900 boven water was gekomen. Aanvankelijk was aangenomen dat de naam  aan elkaar geschreven werd.

Ed Bregman: ‘De architect is er ons inziens uitstekend in geslaagd om een gebouw te ontwerpen  dat naadloos past tussen het historische voorhuis en de nieuwbouw van het zorgcentrum Middelwijck erachter’. Ad Koopman, vader van eigenaar André, heeft het bouwproces jaren begeleid. Daarom was aan hem de eer om de naam officieel te onthullen.  

Bron: RTV-Purmerend.nl 

IMG_7834 IMG_7834
IMG_7822 IMG_7822